ΕΠΙΣΗΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ
    Σύνδεση / Εγγραφείτε                       
EL  / EN
Αρχική Σελίδα > ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει υλοποιήσει για την είσπραξη παραβόλων και άλλων πληρωμών την εφαρμογή ηλεκτρονικό Παράβολο (eParavolo http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Services/Polites/eparavolo.html).


Εφόσον η διαδικασία που σας ενδιαφέρει (αίτηση/ γνωστοποίηση/ αναγγελία) απαιτεί πληρωμή που έχει ενταχθεί στο eParavolo θα πρέπει να ακολουθήσετε τις σχετικές οδηγίες που βρίσκονται αναρτημένες στην πύλη της Γ.Γ.Π.Σ. για την έκδοση του (http://www.gsis.gr/gsis/export/sites/default/gsis_site/Services/documents_polites/odigies_dimiourgias_ekdosis_e-paravolou.pdf)


ανάλογα αν είστε πιστοποιημένος χρήστης taxisnet (https://login.gsis.gr/sso/pages/login.jsp)


ή όχι (https://www1.gsis.gr/sgsisapps/eparavolo/public/welcome.htm).


Μετά την έκδοση από την εφαρμογή eParavolo και την πληρωμή όπως περιγράφεται στις σχετικές οδηγίες, κατά την υποβολή των δικαιολογητικών στο πεδίο «Περιγραφή Επισυναπτόμενου Αρχείου» θα πρέπει να συμπληρώσετε τον 20ψήφιος κωδικός πληρωμής του ηλεκτρονικού παραβόλου (όχι τον 6ψηφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής του EUGO).


Στη συνέχεια ο υπάλληλος της υπηρεσίας που παραλαμβάνει το ηλεκτρονικό παράβολο, θα συνδεθεί με την εφαρμογή eParavolo, για να ελέγξει τηην ορθότητα του 20ψηφιου κωδικού πληρωμής και να χρησιμοποιήσει (δεμεύσει) το ηλεκτρονικό παράβολο.


Για τις διαδικασίες με πληρωμές που έχουν ενταχθεί στο eParavolo ισχύουν τα παραπάνω.


Για τις διαδικασίες με πληρωμές που δεν έχουν ενταχθεί στο eParavolo ισχύουν τα παρακάτω


Σημαντική πληροφορία: ΓΙΑ ΤΗN ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΡΟΠΟ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΗΜΑ 2 ΠΑΡΑΚΑΤΩ.


Πριν από την υποβολή της αίτησης ηλεκτρονικά θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί η πληρωμή από απόσταση για τα διοικητικά τέλη που βαρύνουν τη κάθε διαδικασία.

Για τη πληρωμή των διοικητικών τελών από απόσταση θα πρέπει:

1) Να διαβάσετε προσεκτικά όλα τα κόστη που αναφέρονται στη διαδικασία αδειοδότησης

2) Το συνολικό ποσό του κόστους που προκύπτει ανάλογα με τη διαδικασία θα πρέπει να κατατεθεί στο λογαριασμό:

IBAN: GR 2001 0002 3000 0002 3411 35982

SWIFT CODE : BNGRGRAA

3) Κατά την κατάθεση θα πρέπει να ζητήσετε την αναγραφή στο αποδεικτικό κατάθεσης του κωδικού ηλεκτρονικής πληρωμής που θα σας δοθεί κατά την αίτηση και του ονοματεπώνυμου σας είτε αυτό γίνει σε υποκατάστημα τράπεζας είτε μέσα από Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Τραπεζικής

4) Το αποδεικτικό κατάθεσης θα πρέπει να υποβληθεί κατά την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων σε ψηφιοποιημένη μορφή.