ΕΠΙΣΗΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ
    Σύνδεση / Εγγραφείτε                       
EL  / EN
Αρχική Σελίδα > ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ

Επιλογή "Εγγραφείτε":

Με την επιλογή αυτή ο χρήστης δημιουργεί έναν λογαριασμό στον διαδικτυακό τόπο της Ελλάδας για την Οδηγία των Υπηρεσιών. Κατά την εγγραφή ο χρήστης συμπληρώνει στοιχεία όπως το ονοματεπώνυμο και την ηλεκτρονική διεύθυνση του (αλλά και την "Διεύθυνση e-delivery" ή αλλιώς το "Ηλεκτρονικό συστημένο" που αποτελεί τον τρόπο πιστοποιημένης αποστολής μηνυμάτων. Στην παρούσα χρονική στιγμή η εν λόγω λειτουργικότητα υποστηρίζεται μόνο από την Αυστρία). Σε συνέχεια της εγγραφής αποστέλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δήλωσε ο χρήστης ένα μήνυμα για την ενεργοποίηση του λογαριασμού του.

Η εγγραφή είναι ο ένας τρόπος σύνδεσης με το ηλεκτρονικό ΕΚΕ. Η σύνδεση είναι απαραίτητη για την εμφάνιση της πληροφορίας των διαδικασιών και την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών.


Επιλογή "Σύνδεση":

- Ο εγγεγραμμένος και φυσικά ταυτοποιημένος χρήστης ΕΡΜΗ (www.ermis.gov.gr) μπορεί να συνδεθεί με "κλικ" στην Ελληνική σημαία και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη και το password στον ΕΡΜΗ.

- Ο Αυστριακός, Πορτογάλος και Ισπανός χρήστης μπορεί να συνδεθεί με "κλικ" στην σημαία της χώρας του και στη συνέχεια ακολουθώντας τα βήματα της ταυτοποίησης με το eID της χώρας του.

Η αυθεντικοποίηση χρηστών, όπως περιγράφεται παραπάνω, μεταξύ των συστημάτων πραγματοποιείται με τη βοήθεια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος STORK.

- Ο εγγεγραμμένος χρήστης στο ΕΚΕ μπορεί να συνδεθεί σε αυτό συμπληρώνοντας τα πεδία της σελίδας και στη συνέχεια με "κλικ" στο κουμπί "ΣΥΝΔΕΣΗ".


Μετά τη "Σύνδεση" είναι δυνατή μέσα από τον χάρτη της Ελλάδας η προβολή των διαδικασιών και η υποβολής των δικαιολογητικών.

Επιπλέον εμφανίζονται οι επιλογές:

- "το προφίλ μου" : όπου ο χρήστης μπορεί να αλλάξει τα προαιρετικά στοιχεία όπως email, eDelivery, στο μέλλον και χώρα προέλευσης,

- "eΑιτήσεις" :

1. βρίσκονται οι ολοκληρωμένες αιτήσεις του χρήστη, οι απάντηση σε αυτήν αν έχει εκδοθεί και είναι δυνατή η επικοινωνία του χρήστη με το ΕΚΕ,

2. βρίσκονται οι υπό προετοιμασία αιτήσεις εφόσον ο χρήστης της έχει σώσει κατά την προετοιμασία, από εδώ μπορεί να συνεχίσει την επεξεργασία τους,

- "αποσύνδεση" : για την αποσύνδεση του χρήστη.